Nytt kontrakt med bokförlaget Thorén & Lindskog 2019

TL1_med_text.jpg


Som jag har väntat på det här ögonblicket. Denna stund. Äntligen är det officiellt att en av mina kommande romaner, med titeln ”En vacker cowboy lämnar stan”, hamnar på fantastiska Thorén & Lindskog. Utgivning någon gång 2020. Ett förlag som har gett ut några av mina absoluta favoritböcker genom tidena.

Det är en kortroman, en något mindre bok, som började med något min morfar berättade, och som nu blir en vacker skröna om att leva och dö och vägra låta respekten för andra människor komma i skymundan.

Det här skulle du sett morfar, min fine vän. Då skulle du mått. Vi hade firat med tårta och en kopp kaffe. En söndag, som förr i tiden.

Till dig, Nils.

Min tionde bok.

Palmkvist möter Olsson - Helsingborgs Dagblad

Ett möte med poeten, dramatikern och författaren Lotta Olsson.

Varför lämnar så många författare sin hemstad?

Och varför återvänder de ?

Hela texten

Helsingborgs Dagblad

https://www.hd.se/2019-05-05/lotta-olsson-atervander-hem-for-att-jobba-med-helsingborgs?fbclid=IwAR18cB1I8X9FsZHyVNUOZ3LiB2qmDp7m-WbNMlY2AaSlX5_Jbpci9nU5Pz0

Sydsvenskan

https://www.sydsvenskan.se/2019-05-05/lotta-olsson-atervander-hem-for-att-jobba-med-helsingborgs

Nya pressbilder våren 2019 - av Tannus

Fotografen Mickael Tannus tog nya pressbilder till mig i februari 2019. För användning i anslutning till redaktionell text om mig, eller böckerna.

Lågupplösta exempel - för högupplösta bilder, se Press.

Ny bok hösten 2018

I nio korta noveller möter du människor som alla står inför livsavgörande händelser. Omgivningen tycks rämna omkring dem när de famlar och försöker begripa ödets nycker. 

Conny Palmkvist mejslar fram porträtten av dem och deras berättelser med sin typiskt sparsmakade stil. Det är en resa genom ett kargt landskap av kärlek, skuld, förlåtelse och utanförskap. Med i samlingen finns den nationellt uppmärksammade novellen Låglandet.

“Umeå Novellpris går till författaren Conny Palmkvist som med föredömlig konsekvens, lokal tonträff och personlig språkkänsla gestaltar en grupp unga pojkars handgripliga möte med vuxenvärlden.”

I juryn satt Per Olov Enquist, Svante Weyler, Gunnar Balgård, Peter Kihlgård, Kerstin Wixe och Elin Claeson