Kontrakt skrivet med stort danskt ljudboksförlag - juli 2017

Plötsligt har alltså mina gamla titlar blivit högaktuella igen. Jag blev kontaktad av danska Lindhardt og Ringhof, som är ett mycket trevligt förlag på andra sidan sundet. Deras imprint SAGA Egmont gör ljudböcker för flera stora marknader och de ville köpa Hej då, allihopa och De flyende skyldiga på studs. Så blev det också. 

Båda böckernas nya framgång gläder mig. Hej då, allihopa borde ha blivit ljudbok redan när den kom ut, inte minst eftersom den redan är översatt till finska. De flyende skyldiga är fortfarande en smygsuccé, som ingen kan förklara på ett riktigt sätt. Jag gav ut den själv (min enda egenutgivning), och den både sålde och fick fina kulturstöd av staten. Och så fick den Selmapriset 2015. Bara att hålla tummarna för att den blir en fin ljudbok. 

Sagt om Hej då, allihopa: 

"Det är en ömsint och kärleksfull och bottenlöst förtvivlad skildring som är värd alla läsare den kan få.”
/ Svenska Dagbladet

”Att läsa Conny Palmkvist är en rening. Att få vara i hans sällskap hela vägen är en ynnest.”
/ Värmlands Folkblad

”En lysande debut – jag grät mig genom de sista 100 sidorna i boken.” 
/ Östersunds – Posten

LÄS OM HEJ DÅ, ALLIHOPA

Sagt om De flyende skyldiga: 

"Jag är imponerad av författaren Conny Palmkvist, som talar inifrån Vera med en nästan skrämmande självsäkerhet och tonträff. Han lyckas göra en egensinnig skildring av Förintelsen, med en röst som känns autentisk. En röst som beskriver lidandet inifrån – förvirrad, dövad av smärta, saklig, torr och poetisk. Men aldrig gråtmild eller moraliserande." 
/Helsingborgs Dagblad

”Hon möter fasorna med öppen blick och beskrivningen av det som sker är både osentimental och djupt gripande. Kontrasten mellan författarens poetiska, bildrika språk och den brutala handlingen känns nästan oanständig. Kan man skriva så vackert om något så fasansfullt? Veras unga röst blir ett starkt och viktigt vittnesbörd om en del av vår historia.” Betyg 4 av 5  
/Tidningen MåBra

LÄS OM DE FLYENDE SKYLDIGA