ALLA HAR EN STORY

Jo, det är faktiskt så. Alla har verkligen en story. Och det är precis det vi jobbar för att bevisa varenda gång vi knackar på hemma hos någon. Men tanken är också att övertyga dig om att folket du möter varenda dag när du går på stan faktiskt är mer än vad du någonsin trott.

Alla har något att berätta och när du väl hört vad de har att säga blir det svårare att döma, det blir svårare att tro utan att veta och det blir omöjligt att snacka om dem som främlingar.

Projektet kom till rätt mycket på grund av att jag var så förbannat trött på att folk snackade skit om både bekanta och obekanta. Någonstans måste det gå att bygga en bro som kan vinna över åtminstone ett fåtal människor, som därefter funderar lite på vad de säger och tror om människorna runt omkring sig i vardagen. 

Det handlar om att berätta historier om vanligt folk. Det gör vi genom film, bild, ljud och text. I förlängningen här kommer det vara möjligt för vem som helst att skicka in sina historier och delta i projektet, genom egna ljudinspelningar och egna filmer.

Alla har en historia. Alla är mer än vad vi tror. Och ja - alla gör så gott de kan. 

Projektets huvudsida finns på Facebook:

I samarbete med:

Exempel på Stories - ett urval