Ett förlag med bara två böcker

Varför bara två böcker, undrar ni kanske? Anledningen är
lika enkel som orubblig: Vi ger bara ut sånt som vi absolut
vill se på hyllorna ute i butikerna, och oftast är det böcker
som bjuder på lite mer motstånd. Vad nu det betyder.

“Går det kanske att mildra ensamheten genom litteraturen? Jag är inte helt säker på det. Det är inte Palmkvists berättare heller, han som förtvivlad kör genom regnet på den skånska landsbygden. Men texterna försöker. De ställer sig tätt intill och lyssnar. Och det är kanske allt man kan göra, att försöka dela ensamheten med andra.”
/ Sydsvenskan

“Jag är imponerad av författaren Conny Palmkvist, som talar inifrån Vera med en nästan skrämmande självsäkerhet och tonträff. Han lyckas göra en egensinnig skildring av Förintelsen, med en röst som känns autentisk. En röst som beskriver lidandet inifrån – förvirrad, dövad av smärta, saklig, torr och poetisk. Men aldrig gråtmild eller moraliserande.” 
/Helsingborgs Dagblad


Vetvärt

Förlagets första roman De flyende skyldiga fick både litteraturstöd från Kulturrådet, och vann Selmapriset 2015. Och Göteborgs-posten kallade den: "... en i många avseenden gåtfull, men inte svårtillgänglig, text. Eller, om man så vill, introvert, svältande, avmänskligad – och därför starkt berörande.”


14600864_10155263116966521_4056055332472236343_n.jpg

Om förlaget

Bokförlaget Arnold bildades ur frustration och god vilja. Inte minst var det tack vare Jacob och Carin Hjärne som jag kunde starta upp verksamheten.

Och visst är det sant – vår första bok gavs ut enbart för att vi trodde på den. En omöjlig affär, och ändå en liten succé. Det är ju helt enkelt en nödvändig bok. Svår och mörk och fylld av motsträvig poetisk prosa. Må så vara. Kulturrådet såg kvaliteterna och beviljade bidrag, och författaren belönades med ett svåråtkomligt arbetstipendium från Författarfonden (hans fjärde).

Vi är också medvetna om att våra böcker inte säljer mycket. Vi räknar med 1000 sålda exemplar per bok, och är nöjda med det. Vi ser det inte som en uppoffring. Alla böcker kan inte vara bästsäljare. En del romaner måste stå ensamma. I skuggan.

CONNY

Grundaren Conny . Startade förlaget 2011. Flerfaldigt prisbelönt författare.

CARIN & JOSEFINE

Redaktör Carin och lektör Josefine har funnits med från början. De är förlagets hjärta.

Jacob.jpg

JACOB HJÄRNE

Förlagets ryggrad. Delägare och förläggare. Han är en inbiten bokälskare - fingertoppskänsla.