Conny har en riktigt fin förmåga att identifiera stil och röst och ser direkt när du bryter mönstret. Han har hjälpt mig att förbättra min roman oerhört mycket. Jag kommer absolut anlita honom flera gånger igen.
— Joakim Anderson, författare

Spökskrivare

Du ser oss antagligen överallt, utan att tänka på det. Du står i bokhandeln och håller i en helt ny roman, och vid sidan om författarens namn finns en annan person nämnd, som i förbifarten. Ja, eller så är spökskrivaren inte omnämnd över huvud taget. Jag föredrar det sistnämnda. Varför? Jag är ju uppdragsgivarens hemlighet - med all rätt.

Det här tillvägagångssättet är vanligare än man tror, och det handlar naturligtvis om att upphovsmannen själv inte har tid eller lust att sätta ihop manuset. Att skriva finliret. Visste du till exempel att både Tom Clancy och James Patterson använder sig av spökskrivare? Det är sant, och gäller också biografier om Hilary Clinton, Barack Obama och en oändlig mängd andra.

Det handlar i grund och botten om att jag som spökskrivare förädlar dina idéer, tankar och ord på bästa möjliga sätt. Som erfaren författare är jag van vid att arbeta inom en mängd olika stilar, alltid med fingertoppskänsla och insikt om genrens särskilda krav.

Behöver du fler anledningar?

Att skriva en bok är ett omfattande arbete som kan kräva uppåt ett år av din tid, och arbetsinsatsen kan ibland kännas helt oöverstiglig för den orutinerade författaren. Man kan också säga att det är ett heltidsjobb, utöver det jobb som du antagligen redan har. Min insats ska alltså göra det enklare för dig. Jag kan också hjälpa dig med redaktörsarbete, lektörsläsningar och manuscoachning. 

Jag tror att Palmkvist håller på att muta in ett alldeles särskilt område i den svenska romanen. Det handlar om hans ovanliga känslighet för textens resonans, hans förmåga att avlyssna.
— Göteborgs Posten

Mer information?

Din bok kan vara årets viktigaste, även om du inte orkar skriva den själv. Ja. Många människor skriver och ännu fler drömmer om att göra det. Men det är inte alltid så enkelt som det först verkar. Kanske har man en riktigt bra historia, men inte ork och tid att sätta den på pränt. Det är förståeligt.

Men tänk om just din berättelse är så pass bra att den skulle kunna beröra väldigt många läsare, om den bara blev skriven? Det kan röra sig om romaner, biografier, släktkrönikor, texter om perioder i livet och företagsberättelser - varje text har sina läsare. Ja, om den bara är välskriven nog, förstås.

Det är nu du anlitar en spökskrivare för att genomföra projektet. Jag berättar med andra ord din historia anonymt. Jag skriver i ditt namn och efter ditt grundmaterial. Du har kanske nedtecknat allting, men vill ha hjälp att slutföra projektet, eller så låter du mig skriva din berättelse helt fritt efter intervjuer och annat källmaterial.

Det är mitt jobb och ansvar att hjälpa dig skapa den bok du efterfrågar. Uppdragsgivaren är lika ofta ett bokförlag som en privatperson eller ett företag. Jag är öppen för det mesta och kan också bistå med redaktörsarbete, lektörsläsningar och manuscoachning. 

The hard facts

Anlita alltid ett proffs. Och när jag skriver proffs, så menar jag en person som har dokumenterad erfarenhet av att skriva böcker som mottages väl inte bara av läsarna, utan också av mer kritiska källor.  En egen produktion är att föredra, eftersom den visar på kunnandet helt utifrån den egna personen. 

Om du väljer att samarbeta med mig, så lovar att du kommer att slippa löst formulerade åsikter eller standardiserade svar och lösningar. Branschen är full av dem. Klyschor som säger att du ska undvika klyschor. Jag skriver din bok, erbjuder dig handfasta råd och säker vägledning kring hur du bäst går vidare med materialet. Du anlitar mig inte för att bli smickrad eller för att lyssna till löst sammansatta skrivråd, utan för att öka dina chanser att nå ut med en välgjord bok. 

Det krävs rutin för att se vad som fungerar, likväl som det krävs en nyttig dos insikt om hur man tydliggör detaljerna som kan lyfta texten. Utöver spökskrivandet, så erbjuder jag lektörsläsningar, manusbearbetning, författarcoaching och redaktörstjänster.

Du kommer inte att hitta några priser på sidan. Det beror helt enkelt på att det varierar, beroende på hur omfattande projektet är och vad du vill uppnå med det. Betänk tidsåtgång och arbete i timmar, så diskuterar vi sedan. 

Conny Palmkvist är på god väg att bli en stor berättare.
— Svenska Dagbladet