Centrum, Helsingborg

”För bara något år sedan var jag på en fest i Malmö. Du vet, hög musik och mat, massor av folk. Plötsligt fick jag syn på en man, som jag tyckte mig känna igen på något sätt. Vi började prata med varandra och kom fram till att vi inte träffats tidigare, men det var ändå något … du vet hur det kan vara. Det var en känsla jag hade. Jag tror han kände det också."

Knutpunkten, Helsingborg

Knutpunkten, Helsingborg

”Jag har jobbat i det mobila teamet sedan 2009, och vi utgår från Knutpunkten. Ofta frågar folk vad vi gör. Vad jobbet går ut på. Då svarar jag att vi pratar med ungdomar och försöker slussa dem vidare. Vi försöker motivera dem. Vi försöker hjälpa. Man ser ju mycket skit, förstås, inte minst här nere i centrum. Jag blev chockad när jag började, och blir det fortfarande.#

Söder, Helsingborg

Söder, Helsingborg

”Jag växte upp i Helsingborg, men i ungdomen flyttade jag till Stockholm. Det fanns inte så mycket här på den tiden. Där uppe arbetade jag som läroverksingenjör och kemiingenjör under flera år, men till slut hamnade jag på försvaret. Där sysslade jag med forskning. Trettiofem år senare flyttade jag tillbaka till Helsingborg och nu bor jag i samma hus som jag föddes i. Det är i norra Helsingborg, men jag gillar söder och salutorget.”