Oxhallen, Helsingborg

img.jpg

”Jag såg inte fryst mat förrän jag flyttade till Sverige för 20 år sedan. I Marocko handlade vi allting på torget eller i butikerna runt omkring. Man talade så klart inte om närodlat, men det var självklart.”

”Vad jobbar du med nu?”

”Jag och min man saknade närheten till råvarorna här i Sverige. Så vi startade upp en liten verksamhet där vi föder upp lamm, och sedan hjälper ett litet slakteri oss. Köttet säljer vi till de bästa restaurangerna i närheten. Gården heter Sigvard Månsgård. Vi har precis startat upp en gårdsbutik också.”

”Vad är drömmen?”

”Jag har precis utbildat mig till köksmästare. Jag skulle vilja ta lite av det marockanska köket med mig in i den svenska kulturen, helst med hjälp av närproducerade råvaror.”

”Vad är den största utmaningen med att driva en gård och producera eget?”

”Ekonomin – att få det att gå ihop. Det har blivit en livsstil för oss, så det fungerar. Vi gör mat av bra kvalitet och är glada. Det är allt som behövs.”

#helsingborgsstad #oxhallen #iwashere