Det är en fin och ödmjuk berättelse som angår inte bara dem som har det lite trassligt med sin pappa - här finns - i denna sagolika och dubbelbottnade realism - en djup grundton med mycket lång efterklang.
— Stig Hansén, litteraturkritiker

Håll inte tillbaka kärleken, William Holden

Bucket List Books, 2014

Skärmavbild 2014-08-06 kl. 16.51.42.png

Sommaren 1987 ryker dammet kring fötterna på sextonårige Ärlig Johansson där han driver omkring i den sydsvenska byn. Han har fått jobb på Posten och redan under den första postrundan hamnar han i den märkliga världen på Veras aveny. En viss Norma Jansson stiger ner från himlen, med allt vad det innebär. 

Problemet är att Ärlig försöker rädda livet på sin far också. Fadern håller på att supa ihjäl sig och får hjälp av sin bror som dyker upp på gården. Det är en roman om sorg och överlevnad, om hopp och oväntad kärlek. Om kampen mot dem som försöker dra ner oss i elände. Hur vet man om man blivit galen? Var går gränsen mellan dröm och verklighet?

Skådespelaren William Holden tycks ha svar på det mesta. Ärlig Johansson får uppleva en sommar han sent ska glömma. Det är inte alla som en dag upptäcker att de klarat sig igenom både Titanics undergång och flera av världens värsta flygplanskrascher. Det finns de som inte överlever över huvud taget.

Förlag: Bucket list Books
Utkommer: September 2014

- Läs första kapitlet


Boken finns nu att köpa

Besök genast din favoritbokhandel och fråga efter boken i disken. Personalen kan enkelt beställa den till dig om den inte finns i lager.  Du kan också köpa den online på AdlibrisBokus och liknande. 


Pressklipp & recensioner

"Håll inte tillbaka kärleken, William Holden" är en suggestiv och långsamt spännande roman fylld med både ömhet och kärlek i det hårda livet."
/ Helsingborgs Dagblad

"Conny Palmkvist är en god berättare med väl vässad penna och välutvecklat sinne för detaljer och slagkraftiga formuleringar."
/ Dalademokraten

"Detta är en finstämd berättelse om kärleken mellan far och son och hoppet som aldrig lämnar människan. Det är i grunden en realistisk berättelse, men inslagen av William Holdens visdomsord ger historien en drömlik känsla. Denna författarens femte bok är en mycket läsvärd historia som lämnar läsaren varm om hjärtat." 
/ Bibliotekstjänst (BTJ)

"Håll inte tillbaka kärleken, William Holden är mycket välskriven och stämningsfull, vacker och melankolisk."
/ Tidningen Kullaliv

"Det är en fin och ödmjuk berättelse som angår inte bara dem som har det lite trassligt med sin pappa - här finns - i denna sagolika och dubbelbottnade realism - en djup grundton med mycket lång efterklang." 
/ Stig Hansén, litteraturkritiker

"Drömsk text med lång eftersmak. Aldrig har ondska och undergång beskrivits så vackert. Jävla Philip."
/ Annika Mayer, författare

"Han är så pragmatisk den unge Ärlig, accepterar saker som de är, och låter fiktionen bli det sällskap och den spegel han behöver – och vem önskar sig inte en filmstjärna från 50-talet att konversera med när ingen annan står till buds? Eller en katastrof att pröva sitt eget elände mot? Och förstås, mitt i det som kunde varit nattsvart ploppar det - som en fisk som snappar efter insekter – upp små pärlor av lyhört avlyssnad, lätt absurd situationskomik."
/ Agneta Edwards, litteraturkritiker

"Att skriva ett inlägg och försöka sätta ord på denna fantastiska roman kändes oöverstigligt."
/ Fru E´s böcker (bokblogg)

"Språket är helt otroligt och de små dikter på sex ord (precis som titeln till exempel) som Ärlig kommer på då och då under berättelsens gång är alltid träffsäkra. De gör mig ännu mer imponerad över författarens språk och hur han han använder det. Det hittar fram till ställen som verkligen känns."
/ Vargnatts bokhylla (bokblogg)

"Det här är en helt fantastisk, varm berättelse fylld av känslor klädda i ord som berör ända in i själen."
/ Anneli Stålberg (bokblogg)

"Det är som att läsa ord som inte tidigare inte funnits. Ett språk som har till uppgift att berätta med drömska bilder och samtidigt vara det mest obarmhärtiga. Det är en ynnest att få läsa så välkomponerade ord."
/ CatOnHat (bokblogg)

"Mycket bra & fängslande. Betyg 4/5!"
/ Jennies Boklista (bokblogg)

"Jag älskade verkligen denna berättelse som med på samma gång utsökt och drivande språk (och också humor) målar upp hur en ung kille tacklar det svåra genom att skapa distans till det som gör ont och hittar sin väg ut."
/ Eva Rydinger, författare

"Boken får mig att tänka på Thomas Bannerheds Korparna som fick Augustpriset för några år sedan. Fast Conny gestaltar en mycket trevligare galenskap, en som jag ler åt hellre än mår dåligt av."
/ Anne Liljeroth, författare


BoktrailerAtt skriva Håll inte tillbaka kärleken, William Holden