Referenser

Conny pekar på svagheter i manus och karaktärer. Han tvingar dig att döda dina darlings, allt för att hitta kärnan i berättelsen. Jag är väldigt nöjd med vårt samarbete och rekommenderar honom varmt som skrivarcoach eller redaktör.
— Sölve Dahlgren, författare

Pressröster

“Jag tror att Palmkvist håller på att muta in ett alldeles särskilt område i den svenska romanen. Det handlar om hans ovanliga känslighet för textens resonans, hans förmåga att avlyssna.” 
/ Göteborgs Posten

”Författarens egna ord tycks vara vägda på en gyllene våg. Språket är finstämt, innerligt och periodvis berusande poetiskt.”
/ Bleking Läns Tidning

“Conny Palmkvist är på god väg att bli en stor berättare. Dialogen är briljant, den har något av Torgny Lindgrens sparsmakade absurdism i sig.
/ Svenska Dagbladet

”En alldeles underbar bok. Conny Palmkvists språk är så vackert. Det är skenbart enkelt, men det är genomlyst. Det går inte att ta bort ett ord, inte rucka på ett komma. Läs den! Läs den!  
 
/ Yukiko Duke, Gomorron Sverige (SvT) 

”Det är så starkt att skriva det här och det är verkligen den vackraste kärleksförklaring jag någonsin läst.” 
 
/ Västerviks-Tidningen

Författarens stilistiska kristallskärpa och gripande vittnesmål är en mycket stark och omtumlande berättelse.” 
/ Vestmanlands Läns Tidning

”Författaren kommer otroligt nära tonårspojkens liv och uttryck, vilket berör på djupet.”
 
/ Norra Västerbotten

"Palmkvists bok är välskriven och gripande. Boken är fylld av hjärta och språket vackert flytande. En bok att rekommendera.”
 
/ BTJ


Samarbeten

”Conny är den bästa redaktör jag någonsin arbetat med. Han är superproffsig, ödmjuk och oerhört kompetent. Alla som vill få hjälp med sin bok borde få chansen att arbeta med denna man! Han kan hjälpa dig och lyfta ditt manus till höjder du inte trodde var möjligt! Dessutom tar han sid tid för en och lär ut saker längs med vägen! Mina allra varmaste rekommendationer!”
/ Sophia Sundberg, föreläsare och nätverksguru

”Conny Palmkvist på Hoi förlag fick i princip fria händer och har gjort ett fantastiskt jobb. Texten har lyft, och han lyckades med det trolleritrick en riktigt bra redaktör ska kunna utföra: Att göra boken tydligare. Han har förädlat min vision, och slipat bort de sista skavande ojämnheterna. Nu är berättelsen levande, precis på det sätt som jag såg framför mig när arbetet påbörjades.” 
/ Magnus Ernström, författare till Ett halvt år - ett helt liv

”Conny tog sig an både mig och mitt manus med värme och ödmjukhet utan att någonsin göra avkall på den professionella skärpan. Han ifrågasatte och värderade texten för att visa fram den ur sin bästa sida och fick mig att se svagheter som behövde redigeras, men även styrkor att vårda. Dessutom slipade han under tiden fram min berättarton så att den bar igenom historien från pärm till pärm. Jag skulle utan tvekan anlita Conny för liknande tjänster igen!”
/ Annika Arslan Waltersson, författare

”Det är alltid med en viss bävan jag lämnar från mig mina texter till lektörer. Connys svar skingrade min oro. Han var koncis och resonerade på ett konstruktivt sätt fram tänkbara förbättringar. Han kritiserar och hyllar med samma varma själ.”
/ Lars Hansare

"Conny Palmqvist hjälpte till att lyfta fram det sköra och väsentliga i  min berättelse. För det är jag evigt tacksam."
/ Jeanette Palmqvist

"Jag hade nöjet att arbeta med Conny under produktionen av min bok “Lyft luren - bli framgångsrik”, som släpps på Lava Förlag den 5 september 2017. Utöver att Conny är en extremt skicklig skribent har han en förmåga att snabbt sätta sig in i nya sammanhang. Han är professionell, kunnig och dessutom en mycket trevlig person att arbeta med. Jag rekommenderar Conny å det varmaste. "
/ Henrik Bromée, Managing Director Euler Hermes Sweden

”Conny är så mycket mer än en redaktör eller coach. Han är en kreativ samtalspartner som hjälper mig att ta mitt författarskap vidare och som ger mig energi när jag som bäst behöver det.”
/ Lars Rambe, författare

”Conny har en riktigt fin förmåga att identifiera stil och röst och ser direkt när du bryter mönstret. Han har hjälpt mig att förbättra min roman oerhört mycket. Jag kommer absolut anlita honom flera gånger igen.”
/ Joakim Anderson, författare till romanerna Mördaren inom mig och Repa i lacken.

”Tack för att du tog dig tid och visade ett innerligt intresse för min dröm. Det gjorde väldigt gott och nu har jag fått ny energi att lyfta de delar som fortfarande behöver förenklas eller ge lite mer närvaro. Du skriver så bra och tydligt och jag bär med mig alla kloka råd för mitt framtida skrivande. Det som känns extra gott är att du även lyft fram det som är bra. Om du bara visste vilken energiknuff det blir för skrivandet. Då vet man att man har färdigheter och verktygen att göra något riktigt bra.”
/ Ann Lindh Klang, författare

”Det är ett rent nöje att samarbeta med Conny Palmkvist. Jag rekommenderar honom för alla som är intresserade av att förädla sitt skrivna material. Som redaktör för mitt verk har hans engagemang, stilkänsla och tillgänglighet varit ovärderliga. Särskilt vill jag framhålla hans inkänningsförmåga och kvalitetsmedvetenhet.”
/ Karl Almén Burman, författare till Kaufmanns utvalda

”Conny Palmkvist var tuff, men konstruktiv. Bestämd, men lyhörd. Oron över att någon skulle pilla i min text försvann snart. Resultatet blev en bok som många nu har läst och uppskattat. Ett gott samarbete med en redaktör är inte viktigt. Det är oumbärligt!”
/Jerk Schuitema, författare

"Conny pekar på svagheter i manus och karaktärer. Han tvingar dig att döda dina darlings, allt för att hitta kärnan i berättelsen. Jag är väldigt nöjd med vårt samarbete och rekommenderar honom varmt som skrivarcoach eller redaktör."
/Sölve Dahlgren, författare

”Conny var noggrann och kunnig i redigeringen. De få gånger vi tyckte olika om handling, tempus eller ordval motiverade han sina val väl. Dessutom var Conny effektiv och mycket tillgänglig.”
/ Pernilla Alm, författare

”Conny har en unik förmåga att granska, lyssna och läsa. Just det man behöver när man skrivit ett manus och är totalt blind för orden. Han tillrättavisar, undervisar och kritiserar på ett varmt, ödmjukt och uppmuntrande sätt. Jag fick inte bara hjälp med min text, jag hittade min berättarröst och fick hjälp att färdigställa ett manus. Ovärderligt!”
/Anne Liljeroth, författare till Bara människor

“Att få lektörsutlåtande av Conny Palmkvist var en stor vändpunkt för mig. Conny analyserade manuset och såg det som behövdes strykas, samtidigt som han framförde sina synpunkter på det som var bra. På så vis kunde jag gå vidare i mitt arbete med boken och den blev sedan antagen av ett förlag.“
/Jessica Hardiman, författare till Valentin

”Ditt föredrag var så givande och så gripande. Tack ska du ha! Vilken stark kille du är! Lycka till i fortsättningen!”
/Åhörare föreläsning, Mittuniversitetet

”Att bygga och fylla vår hemsida var enkelt tack vare Conny Palmqvist. Alltid tillgänglig med snabba svar och lösningar. Conny gör livet framför datorn både lättare och roligare."
Natalie Gerami, VD Orten Industries

”Efter kursen har jag fortsatt skriva en stund varje dag och fått användning för mycket som jag lärde mig på kursen. Jag har överraskat mig själv med att för första gången komma på en intrig som kan bli en hel bok om jag lyckas skriva den…”
/Kristina, deltagare Skrivarkurs

”Kursen gav mer än jag förväntat mig. Rädslan försvann med er som kursledare. Ni var mycket kunniga, välplanerade, pedagogiska. Stort plus för den goda ekologiska maten, för möten med nya trevliga människor med andra erfarenheter än jag och för ER, som gjorde kursen till en härlig sommarupplevelse att minnas.”
/ Elisabeth, deltagare Skrivarkurs

”Stort tack Conny för ditt suveräna framförande i Luleå i dag. Jag bor i Kiruna men for till Luleå för att få lyssna på dig.”
/Åhörare, föreläsare Luleå

”Eleverna är ju urinspirerade när de kommer från skrivarverkstaden, jättekul.”
/ Lärare Holstagården

”Det var en mycket spännande kurs med högt tempo från början till slut, vilket passade mig utmärkt. Mycket spännande med de inbjudna gästerna, vilket rätade ut mina frågetecken.”
/Hillevi, deltagare Skrivarkurs

”Jag blev glad när jag fick omdömet om mitt manus. Även om jag var nöjd med min text visste jag inte hur andra skulle uppfatta den. Tack vare lektörsläsningen fick jag feedback på vad jag kunde förbättra och jag fick ännu mer självförtroende att fortsätta tro på min idé.
/ Terese Alvén, författare

”Sammantaget tycker jag att det har varit en otroligt givande kurs med engagerade kursledare, konstruktiv feedback och massor av utvecklande tips på litteratur och skrivövningar, som gav mersmak och verkligen kan rekommenderas till andra.
/ Helena, deltagare Skrivarkurs

”Tack  för en mycket trevlig och lärorik presentation! Eleverna var mycket positiva och glada för de tips de fått. Din bok var populär.
/ Bitr. rektor Johannes Hedberggymaniset

”Stort tack för din briljanta insats i går. Mycket att tänka på där, om att få sin historia att fungera. Hoppas vi får nyttja dina tjänster igen, och att du får komma ut och genomföra många sådana här inspirationsföredrag.”
/ G. Rambech, Nyföretagardagen

”Det var verkligen en underbar vecka. En vecka fylld av inspiration, spännande skrivövningar, massor av prat, praktiska skrivartips, trevliga människor, god mat, rogivande omgivningar, svettiga skrivövningar, kaffe med dopp, intressanta besök, mera skrivövningar…”
/Eva, deltagare Skrivarkurs

”Din sammanfattning och kritik av mitt manus ”Lärarns pojke” var mycket värdefull för mig. Jag läser den ofta. Du har påpekat viktiga ingredienser som måste till för att en bok skall vara läsvärd.”
/ Bengt Bjerstaf, författare till Lärarns pojk