Därför startades Alla har en story

58443148_411816099367818_4480511064303206400_o.jpg

Helsingborg

”Jag startade Alla har en story, mycket eftersom jag hela tiden snubblade över historier runt Helsingborg. Till vardags skriver jag böcker och arbetar som författare, och allt man hör talas om passar inte alltid in i en roman. Men sedan var det också på grund av att varje gång jag pratade med någon som hade varit med om något livsomvälvande, så fick jag känslan av att de kände sig ensamma i det som skett. Och så är det ju inte – vi är många med samma öden och svåra perioder. Eller hur?

Lycka, sorg, smärta, glädje, liv och död. Det är sånt jag försöker fånga upp. Och av det blir det alla dessa korta stories, som tar högst ett par minuter att läsa men som i bästa fall påverkar andra under flera dagar, veckor, månader. 

Svårare än så behöver det väl inte vara?

Efterhand har många hört av sig, och undrat om man måste vara så där bra på att skriva eller berätta för att få vara med. Nej, så klart inte. Varje öde som ni kan läsa om här blir klart på samma sätt. Jag träffar personen ute på stan, pratar en timma med dem. När vi är klara med det så letar vi upp en bra plats där vi kan ta bilden och sedan är jobbet liksom klart för er del. Jag går hem, funderar och skriver ut storyn på samma sätt som ni har berättat den, men kanske lite tydligare. Mer koncentrerad och med fokus på det där som vi tillsammans kommit fram till under intervjun. 

Så alla kan vara med. Precis alla. Jag finns där hela tiden och stöttar upp under samtalet, och allting som skrivs godkänns in i minsta detalj. Och det är ett helt ideellt projekt, det är aldrig några pengar inblandade.

Just nu är jag bara så jag glad över att så många hört av sig och att Helsingborg ligger oss allihop varmt om hjärtat. 

Framöver kommer vi att dyka upp lite på stan också, och försöka fånga upp folk i farten. 

Så bli inte skrämda om en liten knubbig författare med rufsigt hår ställer sig i vägen för er när ni är på stan. Det är bara jag. 

Det är bara Alla har en story. 

Vill du vara med? Känner du någon som har en historia? 

Skicka ett meddelande här på sidan.

Ta hand om varandra där ute, och må gott i vårsolen. 

/ Conny Palmkvist

#boosthbg #allaharenstory #helsingborg