Stattena, Helsingborg

”Jag uppträdde i tv som tioåring. Jag var en duktig gymnast redan då och hade en sorts show med en rockring – faktum är att vi var först i Sverige med rockringen. Det var 1957. Sedan är det inte så många som vet att jag har arbetat som akrobat på cirkus, och kastat mig från en häst till en annan. Det var vardagsmat på den tiden och jag var riktigt bra. Ett tag kallade vi oss för bröderna Jerry i showen, vi som arbetade med numret. Vi var förstås inte bröder och ingen av oss hette Jerry, men det gick bra ändå.” 

”Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit i livet?”

”Min son. Han är förstås vuxen nu, men det spelar ju ingen roll. Du kan fråga mig vilken dag i veckan som helst. Svaret är alltid min son. Jag var hemmapappa med honom på sjuttiotalet. Det var inte så vanligt då.”

----- Del 2 -----

”En annan kul grej är att min far och farbror brukade tävla mot varandra en gång om året. Det handlade om vem som kunde gå och upp och ner i terrasstrapporna flest gånger – på händerna. Det är sant. De gjorde det på förmiddagen och senare under eftermiddagen simmade de tur och retur Helsingör."

#helsingborgsstad #iwashere #stattena